Houten kozijnen prijzen – Waarmee moet u rekening houden?

Houten kozijnen prijzen en kostenbepalende factoren

Waar moet u op letten bij de aanschaf van houten kozijnen? We gaan hier in op de factoren die bepalend zijn voor de prijs van een houten kozijn, inclusief glas en montage.

Welke factoren bepalen de prijzen van houten kozijnen?

Als u overweegt om houten kozijnen te kopen, wilt u graag weten wat de prijzen van houten kozijnen zijn. De kostenopbouw van uw houten kozijnen is uiteraard afhankelijk van veel verschillende factoren. De prijsopbouw verschilt ook per houten kozijn.

Houtsoort van uw kozijn

Welke houtsoort kiest u? Er zijn uiteraard qua kosten (soms grote) verschillen tussen zachthouten kozijnen en hardhouten kozijnen. Ook het type hout bepaalt een deel van de kosten. Gaat u voor Meranti, of voor Eiken bijvoorbeeld? De duurdere houtsoorten gaan lang mee, tot wel 75 jaar! Kijk dus niet alleen naar de aankoopprijs van het kozijn op dit moment, maar neem ook de kosten op lange termijn mee in uw overweging.

Materiaalkosten van het houten kozijn en glas

Voor de materiaalkosten van een houten kozijn van 60 bij 60 centimeter, uitgevoerd met een vast raam kunt u ter indicatie denken aan een gemiddelde prijs van 145 euro. Dit is een prijs exclusief kosten van glas en montage. Voor het glas kunt u 30 euro als gemiddeld uitgangspunt hanteren.

Montage houten kozijnen

U kunt de montage het beste overlaten aan een specialist die kennis, ervaring en de juiste materialen en bewerkingen uitvoert in uw specifieke situatie. Uiteraard verschillen montagekosten per situatie. U begrijpt dat een draai/kiep-raam meer arbeidskosten met zich meebrengt dan een vast raam. Ook spelen demontage, montagematerialen, voorrijkosten en afvoerkosten soms een rol. Voor specialistische demontage en montage moet u in hoofdlijnen denken aan een bedrag vergelijkbaar met de kosten van het kozijnmateriaal.

Afmeting, technische eisen en duurzaamheid

Welke afmetingen en uitvoeringstypen verlangt u voor uw houten kozijnen? En aan welke technische eisen moeten uw houten kozijnen voldoen? Denk aan inbraakwerendheid, geluidwerendheid, isolatiewaarden, kou- en tochtwerendheid etc. Gaat u daarbij voor duurzaam hout, met erkend keurmerk? Allemaal factoren die invloed hebben op de prijs van uw houten kozijn.

Kosten op de lange termijn

Als we kijken naar de totale kosten van houten kozijnen op de lange termijn, moeten we verder kijken dan alleen de kosten van aanschaf. Ook het onderhoud, reparatie en hoe lang uw houten kozijnen mee kunnen gaan bij correct onderhoud spelen een rol in het totaalplaatje.

Onthoud dat inspectie en onderhoud belangrijk zijn voor gebruiksplezier, uitstraling en verlenging van de levensduur van uw houten kozijnen en dus weldegelijk invloed hebben op de kosten op lange termijn.

Uw timmerbedrijf maakt een offerte op maat

De timmerfabrikanten die aangesloten zijn bij de NBvT hebben veel ervaring op het gebied van houten kozijnen. Zowel qua materiaalsoorten, toepassingen, weersbestendigheid, afmetingen, technische eisen etc. etc. Timmerfabrikanten die rechtstreeks aan particulieren leveren, maken voor u graag een exacte offerte op maat.

Verkooppunten houten kozijnen

Wanneer u overweegt om houten kozijnen aan te schaffen bent u van harte welkom bij de leden van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie. Zij maken uw houten kozijnen precies op maat van uw wensen en zorgen voor een vakkundige montage in uw woning of bedrijf. Zij gaan graag het gesprek met u aan.

Zoek een NBvT verkooppunt in uw omgeving