{{ showmenu }}

Joris Roelink - Toelevering Online

  • Online
  • Webshop
  • Configurator

Vandaag besteld, over 5 dagen in huis: online kozijnen vergelijken en bestellen

Net zo makkelijk een nieuw kozijn bestellen als een koffiemachine, boek of laptop. Toekomstmuziek? Zeker niet. Via Toelevering Online kunnen aannemers, zzp’ers en particulieren al sinds 2017 zelf kozijnen bestellen. Joris Roelink, oprichter van Toelevering Online, vertelt hoe het platform is ontstaan en wat die betekent voor de kopers van houten kozijnen.

Verbinden met de klant

Joris: “Een aantal jaar geleden heeft Nijhuis Toelevering de missie uitgesproken om te gaan voor de sterkste verbinding met de klant, met leveranciers, met collega’s en met onszelf. Verbinding gaat volgens ons altijd via mensen, dus die staan maximaal centraal. Maar uiteindelijk moet deze missie ook iets opleveren. Vanuit die opvatting zijn we gaan nadenken hoe we onze klanten nog beter van dienst konden zijn. Als snel kwamen we uit op twee doelstellingen: klanten willen een simpel en snel proces, en zoeken een goed en goedkoop product.”

Configurator voor kozijnen

“Onze vraag was vervolgens hoe we deze wensen samen konden voegen. Al snel ontstond het idee van een online configurator. De bouw is vrij traditioneel. Doorlooptijden van een paar maanden zijn geen uitzondering. Vanuit andere markten zijn we echter iets compleet anders gewend. Denk aan webshops die dezelfde dag je bestelling thuisbezorgen. Wij wilden hetzelfde realiseren, maar dan voor de timmerindustrie.”

Nu 3 jaar live

“In 2017 ging ons platform live. Via een configurator konden mensen zelf hun houten kozijnen bestellen. Onze garanties waren een levertijd van 5 dagen, een hoge servicegraad en levering op de datum en plaats die de klant goed uitkomt. We richtten ons vooral op aannemers en zzp’ers, maar ook de particuliere thuisklusser moest met de applicatie uit de voeten kunnen.”

Voor iedereen beschikbaar

“De webshop is zo gebouwd dat iedereen ermee uit de voeten kan. Je vult als klant de gewenste maten, uitvoering, specificaties, kleuren, kwaliteit en houtsoort in, en wij gaan ermee aan de slag. Wie hier zelf niet uitkomt, kan zijn vragen stellen via de chatfunctie. Hier zitten 6 dagen per week, 14 uur per dag experts om vragen te beantwoorden. We vinden het belangrijk dat mensen ons altijd moeten kunnen bereiken, daarom zijn we ’s avonds en op zaterdag ook bereikbar.”

Groeien en uitbreiden

“Sinds de start in 2017 is de omzet van de webshop elk jaar verdubbeld. Voor mij is dit een bevestiging dat de markt hier echt op zat te wachten. We hebben dan ook flink uit moeten breiden. Waar we in het begin alleen uitleverden vanuit onze eigen fabriek, zijn er inmiddels verschillende fabrieken in Nederland aangesloten. Daarnaast hebben we meer materialen toegevoegd aan het assortiment. Hierdoor kunnen klanten zelf hun opties vergelijken, bijvoorbeeld op duurzaamheid, prijs en onderhoudsverwachting.”

Objectieve vergelijking

“Hout wordt bij ons veruit het meest verkocht. Dat komt deels door de snelle levertijd, maar ook door een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast zien steeds meer mensen de voordelen van hout in als het gaat om duurzaamheid, levensduur en energielabel. Door simpelweg hun wensen in te voeren in de configurator, krijgen mensen bij ons een objectieve en eerlijke vergelijking te zien tussen verschillende materialen in hun situatie. Dat stellen ze op prijs.”

Het gemak van online

Een webshop waar je houten kozijnen kunt bestellen blijkt een schot in de roos voor zowel zzp’ers als particulieren. Vooral het gemak waarmee je een kozijn bestelt – zeker in vergelijking met het traditionele proces – spreekt veel mensen aan. Hoe de toekomst eruit ziet? Joris denkt aan uitbreiding, nog meer gebruiksvriendelijkheid en een verdere verbetering van de IT achter de schermen. En aan het buitenland. Want als dit concept in Nederland werkt, dan is de kans groot dat onze buren er net zo hard op zitten te wachten.

Ben je op zoek naar nieuwe kozijnen? Vind hier een Kozijnen van Hout-verkooppunt in jouw omgeving.

Op de hoogte blijven van al het nieuws over houten kozijnen? Houd de website in de gaten en volg ons op Instagram, Twitter en LinkedIn.