{{ showmenu }}

Kozijnen van hout - Centrum Hout

  • Kosten
  • Maatmerk
  • Kleurkeuze

Houten kozijnen op maat: zo zit het met maatwerk

Ga je voor landelijke kozijnen met afgeronde hoeken, een klassieke look met roeden of juist een moderne uitstraling met rechte lijnen en afgeschuinde vormen? Welke stijl er ook bij je past, maatwerk is in hout makkelijk te realiseren. En omdat de bewerkingen bij de timmerfabriek zelf gebeuren vallen de kosten mee, zeker als je kijkt naar de totale prijs over de levensduur van houten kozijnen.

Vrijheid in vormgeving

Zoveel woningen, zoveel bouwstijlen. Aan hout de taak om zich overal aan te passen. Een uitdaging? Misschien, maar zeker een die hout aankan. Een groot voordeel van hout is namelijk dat het gemakkelijk te bewerken is en dat deze bewerking in eigen land plaatsvindt. Zo kan er maatwerk aangeboden worden, zonder dat dit veel duurder wordt. Een ander voorbeeld is de vrijheid in vakverdeling: wil je een kozijn met een aantal kleinere raampjes, of een kozijn dat uit twee halve delen bestaat? Dit is in hout eenvoudig uit te voeren.

Of het nu gaat om een monumentaal pand of een industriële woning: de vormgeving van houten kozijnen is heel eenvoudig aan te passen. Inclusief alle moderne gemakken. Denk aan getoogde kozijnen, dubbel openklappende tuindeuren of een glas-in-lood-look. Zelfs het ouderwetse schuifraam – ook wel guillotineraam genoemd – kan gewoon uitgevoerd worden als draai-valkozijn met de originele uitstraling.

Omdat hout zich zo goed laat bewerken, en van nature al isolerend is, heeft de vormgeving geen invloed op de wind- en waterdichtheid: daarmee zit het altijd goed als je je kozijnen koopt bij een betrouwbare timmerfabrikant. Daarnaast behaal je met het juiste glas de hoogste isolatiewaarden in houten kozijnen.

Vrijheid in kleurkeuze

Heb je 10 jaar geleden gekozen voor blauwe kozijnen, maar wil je overstappen naar een andere kleur? Dat is met hout geen probleem. Als je bij het plaatsen van je nieuwe kozijnen kiest voor een bepaalde kleur, betekent dat niet dat je hier de komende decennia aan vast zit. Terwijl je het geplande onderhoud laat uitvoeren, kun je meteen kiezen voor een nieuwe kleur. Wel zo handig als je regelmatig de laatste trends wilt toepassen in een woning.

Vrijheid in renovatie

Ook bij een renovatie laten houten kozijnen hun flexibiliteit zien. Als enige materiaal geeft het namelijk de mogelijkheid om blinde ventilatieroosters toe te voegen in de bestaande kozijnen. Daarnaast is het in hout veel eenvoudiger om op de huidige kozijnen een inbraakwerend beslag te plaatsen of te werken met zware en stabiele scharnieren.

Tot slot zijn ook extra isolatiemaatregelen relatief makkelijk toe te passen in de bestaande houten kozijnen. Glas met een nieuwe dikte past nagenoeg altijd in dezelfde sponning. Zelfs bij veranderende wet- en regelgeving óf bewonerswensen, hoef je zelden te investeren in compleet nieuwe kozijnen. Zo ben je over de hele levensduur van kozijn voordelig uit met hout.

Kosten van maatwerk: voordeel aan alle kanten

De aanschaf van nieuwe kozijnen blijft altijd een investering. Toch is hout in veel gevallen op de kosten over de hele levensduur erg voordelig. Dat komt bijvoorbeeld omdat hout van nature een isolerend materiaal is. Daardoor bespaar je kosten op je energierekening.

Bovendien is hout ontzettend goed in het volgen van de eisen van de tijd. Nieuwe normen voor inbraakwering? Makkelijk te realiseren in houten kozijnen. De laatste woontrends volgen? Met een nieuw likje verf kunnen je houten kozijnen er weer jarenlang tegen.

Maatwerk is dus zowel in het begin – bij het kiezen van de stijl en vorm van je kozijnen – als na vele jaren in gevel, toe te passen in houten kozijnen. Wil je graag persoonlijk advies over maatwerk in nieuwe of bestaande houten kozijnen? Zoek hier een Kozijnen van Hout-verkooppunt in jouw omgeving

Op de hoogte blijven van al het nieuws over houten kozijnen? Houd de website in de gaten en volg ons op InstagramTwitter en LinkedIn