{{ showmenu }}

Bram Groeneveld - Groeneveld Automatisering

  • Automatisering
  • digitalisering
  • Voorbereidingssoftware

Minder administratie en snellere processen met voorbereidingssoftware

Het implementeren van voorbereidingssoftware is een belangrijke stap in de digitalisering van de timmerfabriek. Je tekent de kozijnen, krijgt automatisch een calculatie uit het systeem en stuurt machines in de fabriek aan met de software. Groeneveld Automatisering is één van de aanbieders van voorbereidingssoftware voor timmerfabrikanten. Bram Groeneveld, eigenaar van Groeneveld Automatisering, vertelt over de toepassing van het GA Kozijnen Systeem.

Automatisering van de timmerfabriek

Het GA Kozijnen Systeem is voorbereidingssoftware waarin timmerfabrikanten hun houten kozijnen kunnen tekenen. Deze software komt vooral van pas bij automatisering. Bram: “Zodra timmerfabrieken meer met machines gaan werken, kunnen ze niet meer zonder automatiseringssoftware. Een groot deel van het proces leunt hierop. Denk bijvoorbeeld aan het aansturen van de machines in de fabriek. Maar ook de administratie en calculatie verloopt soepeler.”

Maatwerk software voor maatwerk kozijnen

Vooral timmerfabrikanten die speciale werken maken, komen uit bij de software van Groeneveld. Bram: “In het GA Kozijnen Systeem zitten veel opties voor maatwerk. Vooral bedrijven die regelmatig speciale opdrachten hebben, halen er daarom voordeel uit. Zo zijn ronde en schuine kozijnen of andere vormen makkelijk te tekenen in het GA Kozijnen Systeem. De tekenaar hoeft alleen een breedte- en hoogtemaat te kiezen, de juiste vorm te selecteren en aan te geven of er sprake is van een deur, raam, glasvlak of paneel. Vervolgens tekent de software zelf het kozijn, inclusief buitendorpels en -stijlen.”

“Ook de standaardopties zijn aanwezig. Hierbij gaan we mee met veranderingen in de markt. Denk bijvoorbeeld aan kozijnen die binnen en buiten een andere kleur hebben, dat zien we steeds meer. Wij zorgen ervoor dat onze software dit rechtstreeks aan de spuitmachine kan doorgeven. In de fabriek hebben medewerkers er dan geen omkijken meer naar.”

Alle informatie bij de hand

Eenmaal getekend komt er uit de software een calculatie en offerte om naar de klant te versturen. Wordt de offerte goedgekeurd, dan kun je direct de benodigde materialen bestellen bij de leverancier. Ook facturering gaat rechtstreeks vanuit de software. Dit scheelt veel tijd aan administratie. Maar wat betekent het voor de klant? Bram: “Aannemers vinden het fijn om een compleet overzicht te hebben van hun opdracht. Denk bijvoorbeeld aan informatie over waar een kozijn precies geplaatst moet worden. Met de software is dit heel makkelijk: je registreert de gegevens, print een sticker en plakt die op het kozijn.”

Implementatie software

Het implementeren van nieuwe software in het werkproces lijkt een flinke klus. Toch valt dit mee, omdat Groeneveld al veel wensen van timmerfabrikanten heeft opgenomen in het standaardpakket. De implementatie kan daarom online en duurt 6 halve dagen. In die tijd wordt het programma aangevuld met de specifieke opties waar een fabrikant mee werkt. Denk aan het type beslag, profielen en soorten spuitwerk. Ook na de implementatie blijft de software up-to-date, omdat Groeneveld de nieuwe ontwikkelingen in de branche nauwgezet volgt. Zo halen timmerfabrikanten maximaal voordeel uit hun software.

Ben je op zoek naar nieuwe kozijnen? Vind hier een Kozijnen van Hout-verkooppunt in jouw omgeving.

Op de hoogte blijven van al het nieuws over houten kozijnen? Houd de website in de gaten en volg ons op InstagramTwitter en LinkedIn.