{{ showmenu }}

Afgelopen donderdag 17 oktober vond de jaarlijkse Houtwereld Praktijkdag plaats bij Dekker Hout in Vianen. Deze dag stond in het teken van prefab bouwen. Hoogtepunten waren voor ons de lancering van de campagne ‘Hout. Natuurlijk van nu.’ van Centrum Hout en het presenteren van het houtmanifest, dat door vele aanwezigen is ondertekend. Met 500 experts uit de houtbranche was er sprake van een recordopkomst.

Natuur in de bouw

De Houtwereld Praktijkdag ging van start met een bezoek aan de bedrijvenmarkt, een gezamenlijke lunch en kennismaking met de organisatoren van het event. In de middag luisterden aanwezigen naar een lezing van emeritushoogleraar Hennes de Ridder over evolutionair bouwen. De Ridder wees aanwezigen op de kracht van de natuur in de bouw. Wat kunnen de houtsector en timmerfabrikanten leren van termieten en hun termietenheuvels? Zijn conclusie: heel veel.

Lancering campagne ‘Hout. Natuurlijk van nu.’

Na de inspirerende toespraak en een paneldiscussie tussen verschillende houtexperts, is de nieuwe promotiecampagne voor bouwen met hout gelanceerd. Paul van den Heuvel van Centrum Hout presenteerde aan alle aanwezigen in de zaal de campagne ‘Hout. Natuurlijk van nu.’ Deze campagne zet hout op de kaart als het duurzame bouwmateriaal van deze tijd. Kijk bijvoorbeeld naar houten kozijnen. Hoewel ze al eeuwenlang gebruikt worden in gebouwen, zijn ze in veel gevallen – zeker gezien steeds strengere klimaateisen – de beste optie.

Ondertekenen houtmanifest

Een ander belangrijk onderdeel van de Houtwereld Praktijkdag was het ondertekenen van het houtmanifest. Dit manifest streeft naar meer gebruik van hout in de bouw. Hout biedt namelijk vele voordelen voor mens en milieu. In totaal hebben meer dan 300 mensen die middag symbolisch bijgedragen door hun handtekening te zetten onder het manifest.

Steun jij onze missie voor meer hout in gebouwen en meer gebruik van houten kozijnen? Ga dan naar www.iktekenvoorbouwenmethout.nl, zet je digitale handtekening en draag zo jouw steentje bij aan het bereiken van deze belangrijke doelstellingen. Samen gaan we voor hout in de bouw!