{{ showmenu }}

Joris Roelink - Nijhuis Toelevering / Toelevering Online

  • Webshop
  • Zakelijk
  • Online bestellen

Online houten kozijnen bestellen: de nieuwe norm in de bouw?

Heb je houten kozijnen nodig voor een nieuwbouw- of renovatieproject, dan bereid je je waarschijnlijk voor op veel bellen en mailen. Je moet immers een prijs berekenen, je tekeningen doorsturen, de datum van levering bepalen en regelmatig overleggen. Of niet? Nijhuis Toelevering wil het bestelproces makkelijker maken met een webshop voor houten kozijnen. Joris Roelink, adjunct-directeur van Nijhuis Toelevering en oprichter van Toelevering Online, vertelt over de ontwikkeling van dit platform.

Webshop voor houten kozijnen

Joris: “In 2017 zijn we vanuit Nijhuis Toelevering begonnen met een platform voor houten kozijnen voor de kleinschalige markt, Toelevering Online. Binnen korte tijd groeide dit uit tot een groot succes. Vooral zzp’ers, aannemers en particulieren weten de weg te vinden naar het online bestellen van kozijnen. Al snel zagen we dat we dit ook succesvol kunnen inzetten in de projectenmarkt. Met de IT-techniek van Toelevering Online hebben we een configurator opgezet voor de projectenmarkt.”

Nieuwbouw en renovatie

“De webshop die we al hadden voor de kleine ondernemers was gericht op het leveren van enkele stuks. Dat is voor grote nieuwbouw- en renovatieprojecten niet praktisch. Daarom zijn we na een paar proefprojecten in de eerste versie van de zakelijke webshop begonnen met het ontwikkelen van een nieuwe versie. Hier nemen we alle feedback van onze testers in mee, zodat zij straks veel makkelijker kozijnen kunnen bestellen.”

Op schaalgrootte bestellen

“Eén van de belangrijkste ontwikkelingen in de webshop van Nijhuis Kozijnen, is dat we gaan werken met projectinstellingen. Hierdoor is het veel makkelijker voor opdrachtgevers om op schaalgrootte te bestellen. Ook willen we elke projectpartij tegemoetkomen met verschillende functies. Zo zijn calculators erbij gebaat als ze makkelijk een projectprijs kunnen berekenen en willen uitvoerders snel zien wat de leverdatum is. Voor elke rol in een project, maken we het bestellen van kozijnen zo simpel en snel mogelijk.”

Koppeling met tekenpakketten

“Een andere functie die we aan het ontwikkelen zijn, is een geautomatiseerde koppeling met tekenpakketten. Hiermee kunnen opdrachtgevers – bijvoorbeeld via een BIM-bestand – direct hun kozijnen inlezen. Ons doel is om met de webshop een nieuwe norm neer te zetten in de bouw. We merken dat mensen die bezig zijn met de toekomst uitkijken naar dit nieuwe platform. Voor anderen is het misschien wennen om een nieuwe werkwijze te hanteren. Maar in principe verandert er niets aan de productie van de kozijnen. Alleen het voortraject is anders.”

Online team

Nijhuis Toelevering heeft een team aangesteld dat de online orders verwerkt, los van de organisatie. Zo kunnen de mensen van de webshop zich focussen op het helpen van de klant die online bestelt, maar ook kansen die ze vanuit de klanten horen omzetten naar innovaties. Bij nieuwe ontwikkelingen horen immers mensen met een ander DNA dan bij bestaande processen. Door dit online team aan te stellen, heeft Nijhuis Toelevering hierop voorgesorteerd.

In de fabriek doorlopen de houten kozijnen hetzelfde proces als de kozijnen die op de traditionele manier besteld worden. Mede dankzij de ontwikkelingen aan de voorkant is de doorlooptijd in de productie verkort naar 7 dagen. Joris hoopt dat de nieuwe norm die Nijhuis Toelevering neerzet over een paar jaar de standaard is in de timmerindustrie.

Ben je op zoek naar nieuwe kozijnen? Vind hier een Kozijnen van Hout-verkooppunt in jouw omgeving.

Op de hoogte blijven van al het nieuws over houten kozijnen? Houd de website in de gaten en volg ons op InstagramTwitter en LinkedIn